Tu te’n vas a veure un partit de bàsquet, d’acord?. No és cap final, no és un partit especial, no hi ha una rivalitat apostuflant amb l’afició contrària… És el primer partit de temporada. Un d’aquells en què el públic encara llegeix els noms de darrera la samarreta dels jugadors que han arribat a l’estiu.
I de cop entre càntics d’uns i altres, entre aplaudiments rítmics, entre crits escassament melòdics que en teoria han d’esperonar o atemorir els jugadors, un xaval aixeca una estelada.
El pilot automàtic d’un polícia espanyol s’activa i es disposa a cometre l’heroïcitat del dia. De forma primària s’endú el noi de l’estelada i me’l emmanilla i el tomba per terra.
I ara a aquesta hora un jutge decidirà què fer amb el noi. Veurem.
La Llei 19/2007 contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport, (que és la que tocaria aplicar si és que el Torrente de torn no s’inventa ara alguna agressió o alguna altra història), és d’una claredat meridiana: als camps de futbol i a les pistes de bàsquet res de “pancartas, banderas, símbolos u otras señales, que contengan mensajes vejatorios o intimidatorios, para cualquier persona por razón del origen racial, étnico, geográfico o social, por la religión, las convicciones, su discapacidad, edad, sexo u orientación sexual, así como los que inciten al odio entre personas y grupos o que atenten gravemente contra los derechos, libertades y valores proclamados en la Constitución”.
En el cas de l’Àlex Molina, el noi que ara com ara està coneixent els prolegòmenss de la festa del Pilar, on és la vexació? on es sustenta la intimidació? Ja us ho diré: enlloc!
El govern de l’Estat espanyol, però, conscient que l’aplicació literal de la llei no dóna cobertura a la retirada d’estelades, fa un parell d’anys va instaurar una curiosa interpretació de la llei que feia saltar pels aires la presumpció d’innocència, la càrrega de la prova i alguna altra menudalla. La podeu trobar en una resposta que el Ministre d’Interior va dirigir a l’Alfred Bosch: la llei diu el que diu “si bien es cierto que hay banderas o emblemas, que no constituyen en sí y de forma separada ningún tipo de infracción, pero que en un espectáculo deportivo de masas donde convergen otras circunstancias como pueden ser, la rivalidad deportiva y/o regional, ideologías políticas de los distintos grupos de aficionados, etc… su exhibición puede provocar una reacción adversa y violenta por parte de unos sectores de aficionados…”.
Vaja que les que no ens agradin no entren, devia ordenar en Jorge Fernández Díaz, (l’amic del nostre alcalde).
Mirat fredament, estan molt malament alguns. Tant, que fins i tot estaria bé que algú estudiés la possibilitat de girar la truita i presentar una denúncia contra el Coordinador de Seguretat, (responsable policial), que ahir va actuar al camp del CAI. Perquè la seva actitud podria enquadrar-se perfectament en una de les accepcions d’actes racistes, xenòfobs o intolerants de l’article 2 de l’esmentada Llei 19/2007: “actuaciones que, con ocasión del desarrollo de una prueba, competición o espectáculo deportivo o próxima su celebración, o en los recintos deportivos, en sus aledaños, o en los medios de transporte públicos en los que se pueda desplazar a los recintos deportivos, supongan acoso, entendiendo por tal toda conducta no deseada relacionada con el origen racial o étnico, geográfico o social, así como la religión o convicciones, discapacidad, edad u orientación sexual de una persona, que tenga como objetivo o consecuencia atentar contra su dignidad y crear un entorno intimidatorio, humillante u ofensivo”.
Assetjaments? Ni un.
Deixa un comentari